Hämta och fylla i blanketter

Direktlänkar

Idag är: Tor 3 mars 2011

Ladda ner och fylla i blanketter på skärmen

Våra blanketter finns att hämta i PDF-format. För att ladda ner dem krävs att du har gratisprogrammet Adobe Reader i din dator.

Om du misslyckas med att öppna blanketter kan det bero på att du behöver en senare version av Adobe Reader eller av din webbläsare. Du kan hämta programmen gratis på internet.

Så här fyller du i en blankett "på skärmen"

Börja med att markera ett ifyllnadsfält med muspekaren. Fyll i fältet. Flytta sedan mellan ifyllnadsfälten med hjälp av Tabb-tangenten (framåt), och Shift+Tabb-tangenten (bakåt). En tunn röd ram visar då det ifyllnadsbara fältet. Du kan också använda muspekaren.

Många blanketter består av fler än en sida. Du kan "bläddra" till nästa sida - eller till en föregående. Använd den svarta högerpilen högst upp i Adobeläsaren. Du kan också bläddra med hjälp av muspekaren i rullningslisten. När blanketten är ifylld kan du skriva ut den på vanligt sätt.

Du kan behöva ett extra program

En del av våra blanketter är sparbara. Det innebär att du kan fylla i dem helt eller delvis på skärmen och spara dem på din dator.

Är blanketten inte sparbar kan du inte spara en ifylld blankett om du använder gratisprogrammet Adobe Reader. Vill du kunna spara en icke sparbar blankett på din dator måste du ha tillgång till något av programmen Adobe Acrobat, Adobe Business Tools eller Adobe Acrobat Approval. De är inte gratis. Du kan läsa mer om produkterna på Adobes webbplats.

Observera!

Du måste skriva under blanketten för hand innan du postar den till Försäkringskassan. Du kan alltså inte skicka in blanketten som e-post.